INTELLIGENTE AUTOMATISERING

Uw Loxone Smart Home reageert automatisch op bepaalde situaties, zoals lichtniveau’s, weercondities, temperatuur, beveiligingsrisico’s, enz. Het zorgt zelf voor de juiste respons, zodat u zich geen zorgen hoeft te maken.

Enkele voorbeelden

Dit zijn drie voorbeelden van slimme automatisering die in uw Smart Home mogelijk zijn:

Vertrekt u naar het werk? Uw Smart Home zorgt automatisch voor de juiste aanpassingen, zoals de temperatuur verlagen, het alarm opzetten, de zonwering naar beneden laten en bepaalde stopcontacten afzetten.

slimme automatisering met domotica

Slapen de kinderen al? Dan wordt de deurbel uitgeschakeld en zullen de lichten in de woonkamer flikkeren wanneer iemand aanbelt. Bovendien wordt ’s nachts de badkamerverlichting tot 30% gedimd om u niet te verblinden en sneller terug in slaap te vallen.

automatisering tijdens de nacht

Uw Smart Home zorgt automatisch voor de juiste temperatuur in huis. U kan Loxone zelfs combineren met automatische zonwering om uw woning in de winter voordelig te verwarmen en in de zomer koel te houden.

slimme automatisering woning

Nog meer slimme automatisering

De Loxone Miniserver – het kleine groene hart van uw Smart Home – heeft een heleboel interessante functies die u gratis kan gebruiken.

Datum & Kalender

Dankzij de geïntegreerde kalender past uw Smart Home zich automatisch aan uw drukke levensstijl aan.

Zonsopgang- en ondergang

Stel u voor: de rolluiken gaan 's ochtends automatisch open en wanneer u 's avonds terugkomt gaat de buitenverlichting branden. U hoeft zelf geen vinger uit te steken!

Tijd van de dag

De Loxone Miniserver kan uw verlichting, verwarming, zonwering en meer automatisch activeren op basis van een bepaald tijdstip.

Weer en wind

Loxone beschermt uw zonwering door ze automatisch op of af te laten op basis van de weersomstandigheden. Zo wordt ook oververhitting van uw woning tegengegaan.

Geen Smart Home zonder Slimme Sensoren

Sensoren zijn de ogen en oren van uw Smart Home.

Wij hebben de juiste sensoren voor elke situatie.

Aanwezigheid

Bewegingssensoren detecteren of iemand aanwezig is in de kamer en kunnen gebruikt worden voor diverse toepassingen, bijvoorbeeld de verlichting en audio die automatisch aan gaat als u de badkamer binnenkomt.

Temperatuur

Met onze temperatuursensoren kan zowel binnen als buiten de temperatuur gemeten worden. Deze informatie wordt gebruikt om uw woning voordelig op de juiste temperatuur te verwarmen. We raden aan om deze sensor in elke kamer te plaatsen.

Raam- en deurcontacten

Raam- en deurcontacten vertellen u of er ramen en deuren openstaan. Deze sensoren zijn de basis voor het intelligente alarmsysteem van Loxone. We raden dan ook aan om op alle ramen en deuren deze contacten te voorzien.

Brand

De Loxone rookmelder detecteert wanneer er een brand ontstaat. Tijdens een noodsituatie zullen de lichten flikkeren, gaat er een alarm af en ontvangt u een noodoproep op uw telefoon.

Glasbreuk

De Loxone glasbreukdetector kan nabij ramen geplaatst worden die interessant zijn voor inbraken. Indien het glas wordt gebroken, gaat er een alarm af en wordt u op de hoogte gebracht.

Water

Vermijd dure reparaties door kapotte leidingen of overstromingen met onze watersensoren. Van zodra water wordt gedetecteerd, ontvangt u een notificatie.

Regen

Met behulp van deze sensor wordt neerslag, zoals regen en sneeuw, gedetecteerd. Op deze manier kan u gemotoriseerd ramen automatisch laten dichtgaan of de tuinbesproeiing uitstellen.

Wind

Onze windsensor detecteer windvlagen vanaf 5km/u en kan gebruikt worden om zonwering te bescherming tegen schade door sterke windvlagen.

Vochtigheid

Een vochtigheidssensor waarschuwt u wanneer de vochtigheid te hoog of te laag is, zodat u op tijd kan ingrijpen.

Luchtkwaliteit

Zeg vaarwel tegen muffe kamers. De CO2 sensor meet de luchtkwaliteit van de kamer, zodat de miniserver automatisch kan reageren – door ramen te openen of een melding naar uw telefoon te versturen.