01 okt Loxone Config 6.0

Een Smart Home systeem is maar zo goed als de bijhorende software. Of het nu om de verlichting, jaloezieën, verwarming, muziek of de alarminstallatie gaat, met Loxone Config kunt u uw Smart Home geheel naar uw wensen configureren. Voor alle belangrijke opdrachten staan u kant-en-klare bouwstenen ter beschikking, die binnen een paar minuten ingesteld zijn. De eenvoud waarmee men met Loxone Config complexe functies kan aanmaken is ongekend. Een mooi voorbeeld hiervan is de visualisatie. Deze wordt voor de App’s en webinterface samen met het activeren van de functie aangemaakt. Bij andere Smart Home oplossingen moet hiervoor een bijkomende programmatie gedaan worden. Overtuig uzelf en download de gratis Loxone Config – incl. omvangrijke simulatiemodus.Kant-en-klare blokken voor uw woning

Meer dan 60 kant-en-klare en perfect op Smart Homes afgestemde functies maken Loxone Config uniek!

Algemene informatie over alle bouwstenen in Loxone Config

Naar de documentatieDownload

WAT IS ER NIEUW IN LOXONE CONFIG 6.0?

Ondersteuning voor de Miniserver Go

Met deze software-update brengen we leven in ons nieuwste product, de Miniserver Go.

Nieuwe Functie bouwsteen: Min- Max periode

Deze functie bouwsteen registreert de minimale en maximale waarde over een bepaalde periode, bijvoorbeeld wat de max. en min. temperatuur is voor een bepaalde dag.

Hergebruik parameters

Met parameter presets kunt u de parameters opslaan in een template en hergebruiken bij soortgelijke functie blokken zodat men deze snel kan instellen, bv. bij het maken van meerdere jaloezie blokken die dezelfde parameters gebruiken.

Verbeterd gebruiksgemak

Deze update wordt geleverd met algemene verbeteringen. Zoeken, sneltoetsen, en verbeterd gebruiksgemak zijn allemaal herwerkt in deze Loxone Config versie.

Betere integratie van de Music Server

De Media sturing is vereenvoudigd. Het is veel eenvoudiger geworden om zones te configureren en om een aanwezigheidsdetectie te integreren zodat audiozones actief worden wanneer mensen aanwezig zijn.

E-mail statistieken

Statistieken kunnen nu worden verstuurd via de Loxone Cloud Mailer.

Meer veiligheid voor uw woning

De Extension, Dimmer, Relais Extension, Smart Socket Air en Multi Air Extension schakelen automatisch hun relais uit als de maximale temperatuur is bereikt.

Verbeterde Cloud DNS & Mailer

Onze complementaire cloud services Cloud DNS en Cloud Mailer zijn betrouwbaarder en zullen hun beta-status voltooien op het einde van 2014.

Eenvoudigere koppeling van de Loxone Air Producten

Het koppeling-proces voor onze Loxone Air producten is vereenvoudigd. Air-apparaten worden automatisch herkend en in de Air Monitor vermeld.

Let op: Versie nummers en het leer proces voor Air toestellen zijn aangepast. Meer informatie is te vinden in de changelog!

 

Hieronder vind u een overzicht van de belangrijkste bouwstenen

Lichtsturing

Met de lichtsturing heeft u de verlichting in uw woning perfect in de hand. Met deze block kunt u gewenste lichtscènes geheel naar uw wensen instellen en per druk op de knop, bewegingsmelder of met de Loxone App’s besturen. Daarbij wordt naast klassieke verlichting ook dimmen en kleurlicht ondersteund.

Naar de documentatie

Meer over het thema verlichting
Intelligente ruimteregeling
Volgende is perfect mogelijk, de woonkamer wordt op vrije avonden en in het weekend verwarmd, de badkamer uitsluitend ´s morgens en ´s avonds en in de slaapkamer blijft het de gehele dag koel. De intelligente ruimteregeling zorgt in uw ruimtes voor de perfecte temperatuur. Daarbij leert de ruimteregeling zichzelf wanneer het tijd is om te verwarmen en helpt u zo energie te besparen. Zo kunt u bv. in de badkamer gewoon het gewenste tijdstip instellen wanneer u het warm wilt hebben, zonder dat men met de natte vinger een periode op voorhand moet instellen.

Naar de documentatie

Meer over het thema verwarming
Automatische jaloezieën
Automatische modus activeren en genieten van een optimale zonwering – geniaal! Afhankelijk van de stand van de zon, de straling en het daglicht draaien de lamellen in de juiste positie, zodat het in de zomer optimaal koel blijft en in de winter de warmte opgeslagen wordt. Natuurlijk laat de automatische modus zich ook onderbreken – eenvoudig per druk op de knop of door de besturing van uw zonwering met de Loxone apps.

Naar de documentatie

Meer over het thema zonwering
Alarminstallatie
Uw bewegingsmelder slaat ´s nachts alarm: alle jaloezieën gaan omhoog, licht en muziek gaan aan en u krijgt automatisch een telefoontje (Loxone Cloud Caller). Met Loxone kunt u een alarminstallatie geheel naar uw wensen zonder extra kosten realiseren door het gebruik van de componenten in uw huis!

Naar de documentatie

Meer over het thema veiligheid
Intercom & toegang
Met Loxone kunt u een Smartphone-geschikte video intercom realiseren. Zo kunt u te allen tijde met uw smartphone zien wat er voor en rondom uw woning afspeelt. Voorbeeld: wanneer de pakketdienst aanbelt en u niet thuis bent, kunt u op afstand de deur of de garagedeur openen zodat het pakket afgeleverd kan worden.

Naar de documentatie

Timer (klok)
De timer is een praktisch gereedschap, om verlichting, verwarming of andere apparaten en componenten tijd- en datumafhankelijk te besturen. U kunt met de timer – ook op afstand – verschillende schakeltijden voor uw woning instellen, om bijvoorbeeld de buitenverlichting te sturen. De geïntegreerde kalenderfunctie zorgt ervoor, dat uw woning bij feestdagen of vakanties wordt aangepast aan de omstandigheden.

Naar de documentatie

Saunasturing
Heeft u een sauna? Met Loxone kunt u deze besturen – van regeling van de temperatuur, vochtigheid en aroma, tot aan de perfecte lichtstemming toe kunt u uw saunaprogramma individueel regelen. Praktisch: Met de Loxone App’s kunt u uw sauna op afstand activeren, wanneer u terugkomt van een stressvolle dag.

Naar de documentatie

Energiemeter
Met de energiemeter heeft u het energieverbruik van uw Smart Home altijd in zicht. De meter levert u statistieken voor dagen, weken en maandverbruik van uw apparaten. Zo kunt u het energieverbruik van uw woning volgen en optimaliseren. Deze metingen worden natuurlijk ook weergegeven in de Loxone App’s.

Naar de documentatie

Meer over het thema energie
Poortsturing
Met de poort-functie kunt u poorten voor verschillende functies (garage, oprit, tuin) aansturen. De poort-functie ondersteunt vele veiligheid features. Zo kunt u ook onderweg de status van uw poort bekijken en zo bijvoorbeeld wanneer u op vakantie bent, nakijken of de garagedeur ook echt gesloten is.

Naar de documentatie

Fronius (bezoek de site)
Met de nieuwe programmabouwsteen Fronius kunt u uw ethernetgeschikte Fronius zonnepanelen omvormer in de programmering betrekken. Alle relevante gegevens worden geëvalueerd door de Miniserver en in de bouwsteen als uitgang ter beschikking gesteld.

Naar de documentatie

Meer over het thema energie
Mediabesturing
Met de mediabesturing kunt u netwerkgeschikte muziekinstallaties eenvoudig sturen. Zo kunt u uw muziek met druk op de knop in een ruimte inschakelen of de geluidssterkte veranderen. U kunt uw muziek op wens ook automatisch activeren – als u bijvoorbeeld ´s ochtends de badkamer betreedt.

Naar de documentatie

Meer over het thema audio
Media client
De media client biedt de perfecte ondersteuning voor de Loxone Music Server en vergemakkelijkt zo de integratie van Multiroom Audio in een Smart Home. Alle functies worden ook in de App’s en webinterface gevisualiseerd.

Naar de documentatie

Meer over het thema audio
Ping
IT mensen kennen deze functie zeer goed, de bouwsteen maakt het verzenden van Ping-commando´s in het netwerk mogelijk. Optimaal voor het toezicht op netwerkapparaten en verbindingen, bv. uw led Tv heeft een netwerkaansluiting, op het moment dat deze actief wordt zult u waarschijnlijk Tv aan het kijken zijn, hierdoor kan dan automatisch de Tv kijk sfeer opgestart worden door de Miniserver.

Naar de documentatie

Zwevend gemiddelde
Voor alle verwarmings- en airconditioning (HVAC) technici: eenvoudige gemiddelde vorming met onze nieuwe programmabouwsteen.

Naar de documentatie

Centraal
Met het centraal-bouwsteen kunt u in een paar minuten alle centraal functies voor uw huis instellen. Zo kunt u per druk op de knop bijv. alle jaloezieën in huis laten zakken, het licht deactiveren, de deur op slot doen en de alarminstallatie activeren. Dat natuurlijk ook op afstand.

Naar de documentatie

EIB/KNX ondersteuning
Haal meer uit uw bussysteem: Loxone Config ondersteunt KNX jaloezieën, knoppen en dimmers. U kunt in Loxone Config KNX sensoren en actoren aanleggen en deze van meer intelligentie voorzien. Ook kunt u uw bussysteem met onze App’s besturen.

Naar de documentatie

Meer over het thema EIB / KNX
No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.