Waarom Loxone?

Er zijn reeds tientallen smart home systemen op de Belgische markt. Maar er is geen enkel zo flexibel, gebruiksvriendelijk en betaalbaar als Loxone. Loxone is namelijk een modulair systeem om uw wooncomfort te verhogen. Het maakt gebruik van een miniserver in combinatie met extensions en sensoren om uw verwarming, verlichting, audio, zonwering, intercom … te bedienen.

De Voordelen

  • Vertrekt vanuit de wensen van de klant
  • Eenvoudig te installeren en te configureren
  • Betaalbaar
  • Talrijke aansluitingsmogelijkheden
  • Bediening via webbrowser of smartphone

De Loxone Miniserver

De Loxone Miniserver is het hart van het systeem. Het zorgt voor de verbinding tussen de inputs (schakelaars, sensoren, iPhone, tablet…) en outputs (verlichting, zonwering, verwarming…).

De Miniserver gebruikt een unieke programmatie maar is volledig open naar andere standaarden, zoals IP, KNX, DMX, RS232, RS485, 1-Wire, EnOcean, Infrarood en Modbus. Flexibiliteit is troef!

Bovendien is het systeem eenvoudig te installeren en te configureren. Ter illustratie; de configuratie en visualisatie van een Loxone systeem voor een opp. van 150m2 neemt slechts 4 uur in beslag.

Tenslotte mogen we ook de prijs/prestatieverhouding niet vergeten. In vergelijking met andere systemen steekt Loxone er met kop en schouders bovenuit.

Koop de Miniserver online

Extensions: Systeemuitbreidingen

De Extension dient als aanvulling op uw Loxone Miniserver om extra ingangen (voor toetsen, temperatuursensors, enz.) en uitgangen (voor andere lichten, jaloezieën enz.), zogenaamde IO’s, aan te sluiten. Zo kan er ook probleemloos worden gewerkt met grotere installaties.

Er zijn verschillende Extensions beschikbaar. Hieronder vindt u een overzicht. Neem een kijkje in onze webshop voor een volledige lijst van alle Loxone Extensions.

loxone extension
loxone dimmer extension

Dimmer Extension

Of het nu gaat om een gloeilamp, dimbare spaarlamp, halogeenlamp of dimbare LED-lamp, de Dimmer Extension kan omgaan met alle lampen. U hoeft zich dus geen zorgen te maken of uw armatuur wel of niet gedimd kan worden.

Shop online

loxone relais extension

Relais Extension

De relais Extension biedt u uitstekend waar voor uw geld. Met slechts één relais uitbreiding kan u 7 jaloezieën of 14 verlichtingscircuits – genoeg voor een hele verdieping – beheersen. U kan dit alles tegen een erg scherpe prijs.

Shop online

loxone dm extension

DMX Extension

Met behulp van de DMX-uitbreiding kunt u in uw eigen woning individuele lichtscenes met gekleurd licht, kleurovergangen, dimlicht en nog veel meer realiseren. Daarvoor heeft u enkel lampen, lichten en LED-stripes met DMX-Controllers nodig.

Shop online

loxone enocean extension

EnOcean Extension

De EnOcean Extension zorgt voor een intelligente radiotechnologie in uw woning. De batterijloze EnOcean technologie wordt door talrijke fabrikanten gebruikt en is in toetsen, sensors, schakelactoren en zo veel meer te vinden.

Shop online

loxone 1-wire extension

1-Wire Extension

Dankzij deze 1-Wire Extension van Loxone kunnen gunstige 1-Wire sensoren met uw Loxone Systeem verbonden worden. Dit is ideaal voor installaties waar veel sensoren voor nodig zijn.

Shop online

loxone rs232 extension

RS458 Extension

Eens aan de Miniserver aangesloten, kan met de RS458-Extension om het even welke bevelen
gestuurd worden naar een toestel met RS458-interface, zoals airconditioning, ventilatie en fingerprint-systemen.

Shop online

loxone rs458 extension

DMX Extension

Met de DMX-uitbreiding kunt u individuele lichtscenes met gekleurd licht, kleurovergangen, dimlicht en nog veel meer realiseren. Daarvoor heeft u enkel lampen en LED-strips met DMX-Controllers nodig.

Shop online

loxone ir set

IR Extension

Of het nu gaat om tv’s, dvd-spelers of airconditioning units. Bijna elk apparaat heeft een infrarood interface beschikbaar. Met deze IR Extensions controlueert u eenvoudig deze apparaten.

Shop online

Wereldwijde besturing

Of u nu thuis in de zetel zit, op kantoor aan het werken bent of in het buitenland aan een zwembad ligt, met behulp van Loxone kan u uw complete woning aansturen. Via een webbrowser of de Loxone App heeft u namelijk waar ook ter wereld toegang tot alle functies – van verwarming tot alarminstallaties en van verlichting tot rolluiken.

De Loxone App is beschikbaar voor:

De Loxone Standaard: waarom sensoren belangrijk zijn in een smart home

De Loxone Standaard omvat aanbevelingen voor sensoren in uw woning. Om de belangrijkste functies van een smart home te kunnen realiseren, is er een minimum aan sensoren nodig, niet alleen binnen maar ook buiten.

Sensoren voor binnen

Sensoren voor buiten

Heeft u graag meer informatie over de mogelijkheden van Loxone?