smart home slimme drukknoppen

16 sep Slimme Knoppen voor Smart Homes

Hoewel in een Smart Home heel wat zaken automatisch gebeuren, blijft de drukknop handig om snel bepaalde functies te bedienen. Maar hoe verschillen de drukknoppen van een Smart Home met die van een klassieke woning? En wat zijn de mogelijkheden? In dit artikel lees je er alles over.

De klassieke drukknop

Drukknoppen zijn niet meer weg te denken uit een woning. Nochtans zijn ze niet altijd even gebruiksvriendelijk. Hoe vaak heb je niet de verkeerde schakelaar gebruikt? Vooral bij een grote groep drukknoppen komt dit probleem frequent voor.

Tasterbatterie

Gelukkig hebben we hier een oplossing voor. Met de Loxone Smart Home oplossing – waarin gebruiksgemak centraal staat – start het bij een eenvoudige drukknop. Met deze drukknop kan iedereen, gaande van gasten tot grootouders en kinderen, een Smart Home bedienen. Bovendien is er geen leerdrempel, want onze drukknoppen zien er hetzelfde uit als een model van 30 jaar geleden.

Nochtans hebben onze slimme knoppen een belangrijke troef: ze kunnen meer dan alleen het licht aan- en uitdoen!

Verschillende functies kunnen gebruikt worden door een-, twee- of driemaal te drukken. Een voorbeeldje:

De Smart Home oplossing

Hoe kan het beter? Onderstaande voorbeeld geeft je een idee van de mogelijkheden in een Smart Home. Uiteraard zijn ook andere combinaties mogelijk.

Een grote knop voor verlichting

Met een druk op de grote knop wordt de verlichting aangezet. Elke daaropvolgende klik activeert een lichtscène, bijvoorbeeld om te koken of TV te kijken. Daarnaast kan je met een dubbelklik alle lampen in de kamer uitdoen of met een driedubbele klik alle verlichting in huis uitschakelen.
slimme drukknop

De linkse knop voor zonwering

Voor de zonwering gebruiken we een tuimelschakelaar. Druk de schakelaar naar boven om de zonwering naar boven te halen of klik onderaan om ze te laten zakken. Je kan dus zelf kiezen hoeveel zonlicht je binnenlaat.
smart home drukknop 2

De rechtse knop voor muziek

Met onze slimme drukknoppen kan je zelfs de audio bedienen. Druk de knop naar boven om je favoriete muziek te starten en druk nogmaals om het volume te verhogen. Via een dubbelklik is het mogelijk om de audiobron te wisselen (bijvoorbeeld van CD naar radio). Druk naar beneden om het volume te dempen of zet de muziek uit met een dubbelklik.
smart home drukknoppen loxone

Tip: benoeming van knoppen

Een duidelijk en unieke benoemen van de drukknoppen is belangrijk voor de programmering van het systeem. Geeft daarom elke knop een uniek label, bijvoorbeeld ‘DK hal deur‘. Daarnaast kan je de verschillende toetsen benoemen (T1-T5), bijvoorbeeld:

benoeming loxone drukknoppen

 

Tags:
,
No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.