kindvriendelijke smart home

20 feb De Kindervriendelijke Kant van een Smart Home

Enkele weken geleden hadden we het over de voordelen van een Smart Home voor ouderenzorg. Deze week kijken we naar de jongste generatie; onze kinderen. Ook kinderen (en hun ouders) kunnen profiteren van het extra comfort, gebruiksgemak en veiligheid van een Smart Home.

Bellen zonder bel

Hoe vaak heeft u dit al meegemaakt; de kinderen zijn net naar bed en er belt iemand aan de deur, waardoor iedereen terug wakker is. Er is een eenvoudige oplossing voor dit probleem: lichtimpulsen. In een Smart Home schakelt u de bel uit (handmatig of automatisch na een bepaald uur) en vervangt u het belsignaal door een flikkering van de lichten in de woonkamer. U ziet de bel, zonder dat er iemand wakker wordt. Handig, niet?

Zijn de kids al thuis?

Bent u nog op kantoor en wil u even controleren of de kinderen al thuis zijn van school? Geen probleem, want dankzij hun persoonlijke ibutton sleutel worden alle gegevens opgeslagen. U kan dus via een computer nakijken wie er allemaal reeds thuis is. Opdringerige telefoontjes zijn dus verleden tijd.

Eerst huiswerk maken

Uiteraard spelen kinderen liever dan huiswerk te maken. Maar dat kan soms hun schoolresultaten schaden, zeker bij kinderen die snel afgeleid zijn. Daarom kan u met de slimme toegangscontrole van een Smart Home bijvoorbeeld het slot van de speelkamer of computerruimte vergrendelen tot een bepaald tijdstip. Zo moeten ze wel eerst hun huiswerk maken.

Drukknoppen deactiveren

Speelt uw kleine spruit graag met knopjes? Wordt het aan- en uitdoen van verlichting een vervelend spel? Dan kan u tijdelijk alle drukknoppen deactiveren. Hetzelfde geldt voor stopcontacten. Als extra veiligheidsmaatregel kan u alle stopcontacten in de kinderkamer deactiveren.

Slim nachtlampje

Nachtlampjes zijn niet meer weg te denken in heel wat kinderkamers. Hierdoor zijn kinderen minder bang van het donker. In een Smart Home hoeft u geen extra nachtlampje te kopen, want u kan de huidige verlichting gebruiken. Dankzij een dimmer wordt de lichtintensiteit drastisch verlaagd (tot bijvoorbeeld 10%), totdat er slecht een zachte gloed zichtbaar is.

Veiligheid in de tuin

Heeft u een vijver of zwembad in de tuin of woont u aan een drukke baan? Dan kan een bewegingsmelder van pas komen. Deze geeft automatisch een signaal wanneer een kind te dicht bij het water komt of naar de straatkant gaat. Zo kan u tijdig ingrijpen en ongelukken vermijden.

TV-timer

Hebben uw kinderen een televisie op hun kamer waar ze geregeld tot de late uurtjes naar kijken? Dan kan uw Smart Home een oplossing bieden. U kan er namelijk voor zorgen dat de televisie na 22u automatisch wordt uitgeschakeld – een teken dat het tijd is om te gaan slapen. Op dezelfde manier kan u ook het draadloos internet uitschakelen.

Licht vergeten?

Kleine kinderen vergeten vaak om het licht uit te doen. Zo wordt er heel wat elektriciteit verspilt, wat u terugziet op uw energiefactuur. Om dit te vermijden, wordt er in een Smart Home met aanwezigheidsmelders gewerkt. Hierdoor blijft het licht enkel branden indien er iemand aanwezig is. Is de kamer leeg? Dan gaat het licht automatisch uit.

Raam vergeten dicht te doen?

Naast het licht kunnen ze natuurlijk ook het raam vergeten dicht te doen. Door middel van het raamcontact wordt de verwarming van die kamer op antivries gezet, verder wordt bij het verlaten van de woning en het inschakelen van het alarm een melding gegeven dat er nog een raam openstaat, zo komt u nooit voor verassingen te staan.

Eigen muziek

Bent u het beu om de nieuwste hits van K3 en One Direction in uw woonkamer te horen? Maak dan gebruik van een multiroom audiosysteem. Zo kan u in elke ruimte naar een aparte playlist luisteren. Mozart in de badkamer, Rihanna in de kinderkamer en The Beatles in de keuken … het kan allemaal!

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.