03 mrt Loxone Config 6.3 met nieuwe energie manager

Vanaf nu is de nieuwe Loxone Config 6.3 met vele verbeteringen en nieuwe functie module – de energie-manager – gratis op de Loxone website beschikbaar om te downloaden!

Energie manager

De software ontwikkelaars hebben veel programmatie regels en ideeën in de nieuwe programma bouwsteen – Energie manager – gestoken. Eindelijk is een actief energie beheer mogelijk!

Gebruik de voordelen van de energie manager in uw woning:

  • Altijd en overal een overzicht hebben van de actuele productie en het verbruik
  • Geoptimaliseerd verbruik van zelf-geproduceerde energie voor lagere energiekosten
  • Prioriteiten geven aan de verbruikers, zoals wasmachine, elektrische laadstation, …

De Energie manager in de praktijk – voorbeeld wasmachine:

Stelt u zich het volgende scenario voor: geen zon – de fotovoltaïsche installatie produceert geen stroom. U steekt de was in de wasmachine en start het gewenste programma. De Miniserver helpt u om energie te besparen en schakelt uw wasmachine na 1 minuut terug uit. Zodra de zon schijnt en de fotovoltaïsche installatie haar elektriciteit produceert, wordt de overtollige energie gebruikt en start de wasmachine terug op (dankzij de Memory funktion van de wasmachine). Als de zon zich de hele dag niet heeft laten zien, zal de energie manager ervoor zorgen dat het wasprogramma voltooid is tegen middernacht. Bovendien kan het wasproces eenvoudig handmatig geactiveerd worden door een knop of visualisatie.

Loxone is er verder mee bezig om de energie manager uit te breiden met nog vele andere mooie functies. Daarom wordt de volledig functionele programma bouwsteen in Loxone Config gemarkeerd als beta.

Tip:

Voor het aan/uit sturen van uw wasmachine kunt u de Loxone Smart Socket Air gebruiken, hiermee heeft u natuurlijk ook een overzicht van het verbruik en vermogen. Verder kunt u zich een mail laten sturen als het wasprogramma afgelopen is.

Bestel via onze webshop

Andere nieuwe functies en verbeteringen

Als aanvulling op de energie manager zijn er nog meer nieuwe functies en verbeteringen:

  • Nieuw: Ondersteuning voor de nieuwe Loxone teller interface IR Air (Is momenteel beschikbaar in Oostenrijk voor Energie AG Amiszähler. Loxone is bezig met de ontwikkeling van andere tellers.)
  • Nieuw: Ondersteuning voor nieuwe producten, meer info binnenkort.
  • Nieuw: Uitbreiding van de productie teller met nieuwe object ingangen
  • Stabiliteit verbetering van de Modbus Extension
  • en nog veel meer.

Alle details en verdere verbeteringen kunt u vinden in de Changelog:

Changelog

Het Loxone software team is voortdurend bezig met software-updates. Voor de ondersteuning van nieuwe producten, verbetering van de bruikbaarheid en integratie van technologische ontwikkelingen – uw Loxone Smart Home wordt gewoon steeds beter!

Download hier de gratis Loxone Config 6.3!

Nu downloaden

 

Blijf op de hoogte

Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwigheden van Loxone? Schrijf je dan snel in voor onze gratis nieuwsbrief.

Ja, ik wil de nieuwsbrief ontvangen
No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.